„Languotos prijuostės“ projektas

Languota prijuostė” – bendras kulinarinių tinklaraščių projektas, kuriame gali dalyvauti visi norintys.

prijuoste small

ar mano prijuostė languota? ar kasdien užsirišu virtuvėje prijuostę?

deja… turėčiau pripažinti kad virtuvėje prijuostė kabo tik dėl grožio 🙂 gaminant jos visai nenaudoju… ir nežinau kodėl 🙂

ar dažnai mėgaujamės gurmaniškais valgiais ir tikrai nevalgome cepelinų?

tikrai ne 😀 mes valgome ir cepelinus, ir fast food mums nėra kažkokia utopija… tačiau jau kelis metus pastebėjome, kad… jaučiamės vis geriau, nereikia gerti vaistų nuo virškinimo sutrikimų, jų išvis namie nebeliko, kaifuojame nuo kiekvieno burnoje sprogstančio skonio ir… tiesiog su malonumu sukamės virtuvėje 🙂

tačiau… mūsų šaldytuve visuomet tupės kos nors sūris… alyvuogėsdžiovinti pomidorai… bare vienoks ar kitoks vynas… savaitgaliais svajojame apie blynus, ypač lietinius … o  šaldymo kameroje visuomet rasim šaldytos sluoksniuotos tešlos… žirnelių ir morkų 🙂 visuomet rasiu lašelį balzamiko acto kremo…  ir dažniausiai mėgstame gaminti ką nors DAUG 🙂 ypač visokius apkepukus, užkepukus, saldžius ir nesaldžius pyragus, kai viskas vienoje vietoje… skanu, sotu, greita, paprasta ir… visuomet lieka rytojaus vakarienei arba į darbą pietums 🙂

būtent tokio stiliaus moliūgų apkepuką atnešu jums visiems… languotos prijuostės reanimacijos proga 🙂

moliugo apkepas (3)3

 Reikės (~ 4-6 porcijos, skardos dydis ):

  • 500 gr nuvalyto moliūgo
  • 4 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 2 a.š. Tzatziki prieskonių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. džiovintų česnakų
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 gr baltojo pelėsinio sūrio
  • 6-8 džiovinto pomidorai aliejuje
  • 2 a.š. kaparėlių
  • 100 gr tarkuoto sūrio „Džiugas”
  • 2 v.š. saulėgražų, moliūgų sėklų, kedrų riešutų mišinio

Pirmiausia atšildome tešlą. Išklojame ja kepimo formą, pakeliame kraščiukus. Subadome šakute ir ištepame 1/2 kiekio aliejaus.

Moliūgus supjaustome didesniais plonais kvadratais. Sudėliojame juostomis ant išteptos aliejumi tešlos. Pabarstome smulkintais moliūgais, kaparėliais, pašlakstome likusiu aliejumi. Uždedame plonai supjaustytas baltojo pelėsinio sūrio juosteles. 

Kepame 220 karštumo orkaitėje ~ 15-20 minučių.

Pabarstome sėklų mišiniu ir tarkuotu sūriu, dar pakepame ~5 min. 

 Skanaus 🙂 su languota prijuoste 🙂

moliugo apkepas (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 2 =