nekepu tortų, nes nemoku ir nemėgstu biskvitų, bet čia tik pavadinimas „tortas” o iš tikro sakyčiau gal tai tik dar viena šlapio kreminio aromatingo citrinų pyrago variantas 🙂 niu gerai gerai… tortas 🙂 ties kurio įdaru, dar tikrai ateityje paeksperimentuosiu 🙂
Reikės tešlai (22 cm skersmens atsegamai torto formai):
- 80 g šalto sviesto
- 215 g miltų
- 2 kiaušiniai (L dydžio)
- 1 a.š. citrinos esensijos
Reikės įdarui:
- 4 kiaušiniai (L dydžio)
- 215 g cukraus pudros + 3 v.š. pabarstymui
- 3 citrinos
- 3 v.š. kondensuoto pieno
- 110 ml plakamosios grietinėlės
Šaltą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką, sumaišome su miltais iki trupinių, įmušame kiaušinius, įlašiname citrinų esensijos ir višką gerai išmynkome. Jeigu tešla lipni, trūksta miltų drąsiai gali įdėti iki kol tešla formuosis į elastingą kamuoliuką itin lengvai. Viskas kaip ir daugelyje receptų priklauso nuo kiaušinių dydžio ir pačių miltų. Susukame į maistinę plėvelę ir paliekame 30 min. šaldytuve.
Atsegamą formos dugną uždengiame kepimo popieriumi, uždedame formos kraštus ir užsegame, apkerpame nereikalingą popierių, plikdami 2-3 cm kraštelį. Atšaldytą tešlą plonai iškočiojame ir išklojame formoje, suformuodami kraštelius įdarui. Subadome tešlą šakute, užklojame kepimo popieriumi ir užpilame sausomis pupelėmis, žirniais ar ryžiais, kad susidarytų svoris ir tešla tolygiai iškeptų. Taip kepame 15 min. 190 karštumo orkaitėje. Išimame svorį ir kepame dar 5min. bet jau 150 karštumo orkaitėje.
Citrinas nuplaukite, nutarkuokite geltonąją žievelė, išspauskite sultis. Viską sumaišykite su cukraus pudra, kondensuotu pienu ir grietinėle.
Įdarą užpilame ant iškeptos tešlos, kepame dar 30-40 minučių 150 karštumo orkaitėje, kol įdaras sutirštėja, bet viduryje jis dar šiek tiek skystas. Atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra. Įdaras toks kreminis, todėl teks palaikyti šaldytuve kol suvalgysite, o valgysis tikrai lėėėėėtai ir mažais gabaliukais, nes itin rūgštus 🙂
Atrodo nuostabiai!:)
Išsisaugau ir butinai gaminsiu:)
smagu, kad vaizdelis patinka, tikiuosi ir skonis patiks 🙂