Prancūziškas bulvių apkepas

Mes labai mėgstame bulves… visokiais pavidalais, ypač apkeptas, o šis prancūziškas legendinis apkepas tikrai vertas įdėto darbo ir kantrybės laukiant kol iškeps…

Reikės:

  • 1 kg krakmolingų bulvių
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 v.š. lydyto sviesto
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 250 g sūrio (galite rinktis tarkuotą mocarelą, pikantišką pelėsinį, arba sumaišyti abu lygiomis dalimis)
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 2 a.š. čiobrelių

Bulves nuskuskite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Rekomenduojame specialią pjaustyklę, tik saugokite pirštus.

Kepimo indą ištrinkite česnaku, patepkite šiek tiek sviesto.

Grietinėlę sumaišykite su druska, pipirais, 200 g sūrio ir čiobreliais.

Sluoksniuokite bulvių griežinėlius, užliekite grietinėlės padažu ir vėl sluoksniuokite. Kol galiausiai užsipildys visas indas. Kuo daugiau skirsite laiko sluoksniavimui, tuo apkepas bus gardesnis. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

Kepkite 180 karštumo orkaitėje, uždengę kepimo folija, 1 valandą. Nuimkite foliją, padidinkite 10 laipsnių orkaitės kepimo temperatūrą (arba įjungkite kepimą grill iš viršaus) ir kepkite dar , kol paviršius gražiai apskrus. Tikrinkite peiliu ar apkepas jau minkštas ir bulvės iškepusios.

Būtinai palikite apkepą 10 minučių pastovėti ir tik tuomet pjaustykite.

P.S: jeigu turite virtų bulvių, tai gali būti vakarienei greitoji variacija, kepant 20 minučių 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × one =