Šios sriubos paragavau vienoje kavinėje savaitgalį ir jau kitą dieną ją virėme savo virtuvėje… nuostabaus švelnumo, kreminės konsistensijos sriuba, kuri sužavėjo net mažiausią valgytoją 🙂 pagardinta violetinių morkų „čipsais”, bei juodgrūdėmis. Mmmmmm… kol dar tos šilimos lauke taip trūksta, pasišildykite su sriubos dubenėliu.
Reikės:
- 1 didesnio žiedinio kopūsto
- saliero stiebo
- druskos
- 1 violetinės morkos
- aliejaus
- 0,5 a.š. ciberžolės miltelių
- 300 ml kreminio kokosų pieno
Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nepersistenkite smulkindami, nes vis tiek suvirs net ir didžiausi gabaliukai.
Žiedinius kopūstus užpilkite vandeniu, įdėkite saliero stiebą, pagardinkite druskos žiupsniu. Virkite kol žiediniai kopūstai visiškai suminkštėja.
Morką nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais, papurškite aliejumi ir pagardinkite druska. Kepkite 180 karštumo orkaitėje 20 minučių.
Nupilkite vandenį nuo išvirtų žiedinių kopūstų, išimkite salierą, patrinkite žiedynus lengvai šakute. Užpilkite kreminiu kokosų pienu, pridėkite ciberžolės ir sutrinkite trintuve iki vientisos masės.
Patiekite sriuba su keptos morkos griežinėliais ir papuoškite pagal savo skonį juodgrūde, sezamais arba, jei mėgstate aštriau, čili aliejaus šlakeliu.