Dar vienas aromatingas Kūčių stalo patiekalas 🙂 vienas iš dviejų su silke, tačiau šis ypač patiko mūsų šeimai 🙂 ypač dar ilgiau pastovėjęs marinate, tad tikrai bus gaminanas dar ne kartą ir ne tik šventėms 🙂 Abu silkės receptus buvau nusižiūrėjusi iš Jurgitos tinklaraščio ir labai smagu, kad jie abu maloniai mus nustebino 🙂
Reikės:
- 250 gr. silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje)
- 1 mažas raudonas svogūnas
- 1/4 citrinos
Marinatui:
- 6-7 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. muskato riešuto
- 1/2 a.š. maltos kalendros
- 1/3 a.š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių (tiktų ir paprasta malta paprika)
- 1 a.š. cukraus
- 2 v.š. sojos padažo (pagal skonį galima ir daugiau)
- 1 v.š. acto (9 proc.)
- 5 žirneliai kvapiųjų pipirų
Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.
Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą mažiausiai 12 val. marinuotis, o dar geriau parai net dviems. Skanumėlis.