Pikantiška silkė

Dar vienas aromatingas Kūčių stalo patiekalas 🙂 vienas iš dviejų su silke, tačiau šis ypač patiko mūsų šeimai 🙂 ypač dar ilgiau pastovėjęs marinate, tad tikrai bus gaminanas dar ne kartą ir ne tik šventėms 🙂 Abu silkės receptus buvau nusižiūrėjusi iš Jurgitos tinklaraščio ir labai smagu, kad jie abu maloniai mus nustebino 🙂

pikantiska silkute (2)6

Reikės:

  • 250 gr. silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje)
  • 1 mažas raudonas svogūnas
  • 1/4 citrinos

Marinatui:

  • 6-7 v.š. aliejaus
  • 1/2 a.š. muskato riešuto
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1/3 a.š. aitriosios rūkytos paprikos miltelių (tiktų ir paprasta malta paprika)
  • 1 a.š. cukraus
  • 2 v.š. sojos padažo (pagal skonį galima ir daugiau)
  • 1 v.š. acto (9 proc.)
  • 5 žirneliai kvapiųjų pipirų

Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.

Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą mažiausiai 12 val. marinuotis, o dar geriau parai net dviems. Skanumėlis.

pikantiska silkute (1)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eight + twenty =