Praužė… pralėkė spalis… antras rudens mėnuo jau tiesiog ištirpo… kartu su atostogomis… kartu su krentančiais medžių lapais ir išskrendančiais į šiltus kraštus paukščiais… vakarais temsta vis anksčiau ir anksčiau, tad vis dažniau norisi persikelt ant žemės, šalia naujojo mūsų ropojančio pasaulio ir … su šypsena pasimėgauti kitokiu pasaulio pažinimu… o kartu paliūdėti, kad šalia nėra tų, kurie šio mažojo stebuklo taip ir nesulaukė… už juos šiandien keliam vyno taurę, žvakių liepsnelių šviesoje su atodūsiu bet kartu šypsena, kurią jaučiam, nes jie mus stebi… iš viršaus ir laimina, gera tai jausti širdyje 🙂
Užkandukams prie vyno reikės:
- 400 gr pievagrybių
- 1,5 balto svogūno (jis švelnesnis, saldesnis, todėl kartais apsigyvena mūsų namuose trumpam)
- 3-4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v.š. pomidorų padažas
- 1 v.š. pomidorų pasta
- druskos, pipirų
Pievagrybius nuplauti, nusausinti ir labai smulkiais kubeliais supjaustyti. Taip pat smulkiai supjaustyti ir svogūną.
Svogūna pakepinti ant aliejaus kol sukepa, sudėti pievagrybius ir kepinti irgi kol sukepa, tuomet pridėti pomidoro padažo ir pastos, pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
Viską gerai išmaišyti ir kepinti kol išgaruoja perteklinis skystis ir pasidaro vientisa masė.
Tepti ant duoniukų, duonos arba tiesiog kabinti šaukšteliu 🙂
Skaniai atrodo 🙂 sveikinimai atradus tinkamą svogūną 😉 dar šalotus rekomenduoju pabandyti 🙂
Svogūno nenaudojau 🙂 naudojau porą, bet pati to padažo deja nevalgiau 🙂
Mantas valgė, sakė skanu buvo jam 🙂
O man nėra ką atrasti, mano skrandis jų nepriima ir tiek, deja 🙁