Nesaldus pyragas

arba… rudens gėrybių puokštė tiesiai iš Indrės puslapio prisimenant BAF parodą 🙂 šiek patobulintas pagal mūsų skonį, bet tikrai toks pat gardus 🙂 visų kolegų pagirtas ir suragautas iki paskutinio trupinėlio 🙂

nesaldus pyragas (2)3

Reikės:

  • 260 ml miltų
  • 70g šalto sviesto
  • 4 v. š. vandens
  • aliejaus kepimui
  • 100 ml kreminio balzaminio acto
  • 1 v.š. cukraus
  • 200 g pievagrybių
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 nedidelis baklažanas
  • 150 g vytintos jautienos
  • pluoštelis plokščialapių petražolių
  • 1 kiaušinis
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio (pvz. Džiugas)
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • itališkų žolelių mišinio
  • 100ml riebios (35 proc.) grietinėlės

Šaltą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką, užpilame miltais ir trupiname iki vientisos sviesto-miltų masės, kaip trupininiam pyragui. Įpilam vandens ir suminkome tešlos kamuoliuką, susukame į maistinę plėvelę ir palaikome šaldytuve mažiausiai 10 min. Gali pagulėti ir kol pasiruošit įdarą 🙂

Susipjaustome pievagrybius griežinėliais, paprikas kubeliais. Baklažanus susipjaustome storesniais griežinėliais, pabarstome druska ir paliekam pastovėti. Pievagrybius apkepame su paprikomis iki minkštumo, užpilame balzamiko acto kremo ir cukraus, išmaišome. Tuomet nuplauname baklažanus, pasmulkiname norimo dydžio gabaliukais, sudedame į troškinamas daržoves ir pakepiname ant didelės ugnies. Sudedame daržoves į kitą indelį ir padedame atvėsti.

Kiaušinį su itališkomis žolelėmis, druska, pipirais, grietinėle suplakame, galiausiai įmaišome sūrį. Plakinį užpilame ant atvėsusių daržovių ir išmaišome. Vytintą jautieną supjaustome juostelėmis.

Kepimo inde išklojame paruoštą tešlą, būtinai pakeliame kraščiukus. 1/3 jautienos išdėliojame ant paruoštos tešlos, šiek tiek smulkintų petražolių, galiausiai užpilame daržovių masę ir išdėliojame likusias juosteles vytintos jautienos.

Kepame 200 karštumo orkaitėje ~30-35 min.

nesaldus pyragas (1)3

mėgstantys svogūnus tikrai galit jų pridėti karamelizuotų, pagal Indrės receptą, o mums labai patiko karamelizuoti pievagrybiai, paprikos ir baklažanai 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vienas komentaras “Nesaldus pyragas

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 − one =