Nekeptas baltojo šokolado tortas su uogomis

Kai už lango nei žiema, nei pavasaris… gyvybiškai pradedi trokšti nusikelti į vasarą, tuomet jo ieškai visur… net kiekviename kąsnelyje… saldu kai norisi ko nors prie nesaldintos kavos puodelio… rūgštu kai norisi vasariško gaivumo… spalvinga kai aplink vis dar trūksta pavasario spalvų…

Balto sokolado nekeptas tortas (4)6Reikės:

  • 200 g Selga airiško kremo likerio sausainių
  • 100 g saldžiosios grietinėlės sviesto
  • 400g baltojo šokolado
  • 250 g grietinėlės sūrio „Philadelphia”
  • 250 g riebios plakamosios grietinėlės (35 proc.)
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 250-400 g šviežių uogų (braškės, avietės, šilauogės, mėlynės, raudonieji serbentai)
  • 1 citrinos žievelės

Balto sokolado nekeptas tortas (3)6

Kepimo formos išimamą dugną išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Formos dydis gali būti labai įvairus, nuo to priklausys tik torto storis, bet ne skonis. Gaminau tiek didžiausioje 24 cm formoje vieną, tiek mažesnėse du tortukus.

Sausainius sutriname iki trupinių ir užpilame lydytu sviestu, gerai išmaišome iki vientisos masės ir kepimo formoje suformuojame lygų pagrindą. Palaikome šaldytuve 30 min.

Šokoladą lėtai ištirpiname garų vonelėje ir paliekame pravėsti.

Grietinėlę išplakame su standikliu pagal instrukcijas, įmaišome į ją maskarponę ir grietinėlės sūrį, bei įtarkuojame citrinos žievelės. Tuomet galiausiai sumaišome su tirpintu šokoladu.

Ant sustingusio sausainių pagrindo išdėliojame sluoksnį uogų, užpilame paruošto įdaro ir papuošiame likusiomis uogomis, kurias šiek tiek įspaudžiame į masę.

Saugiai paslepiame šaldutuve per naktį.

Balto sokolado nekeptas tortas (1)6

Rekomendacijos:

  • Kadangi sūrio įdaras dėl šokolado gaunasi saldus, tad nemėgstantiems jo saldumo galima sumažinti šokolado kiekį.
  • Skaniausias šis tortas su rūgščiomis uogomis, kurios puikiai dera su saldžiu įdaru.
  • Nebijokite eksperimentuoti ir su kitais šokoladais, ne tik baltuoju.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × two =