Morkų keksas

morrrrrrrrrrrrrrkos… fuiiii…. neaaaaa… NIEKADA… bet gi visai neseniai pamėgau slyvas vien dėl kekso… kodėl neišbandžius ir morkų kekso? pasakyta, padaryta 🙂 ačiū už nuostabiai tobulą morkų kekso receptą Aguonėlei 🙂

Reikės:

  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 30 gr.  vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 225 g morkų
  • 4 kiaušinius
  • 100 g maltų migdolų
  • 150 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 citrina
  • cukraus pudros

Morkas nuskusti ir sutarkuoti per smulkią burokinę tarką ir sulaistome 1 v.š. citrinos sulčių.

Sviestą , cukrų, vanilinį cukrų ir druską išplakti mikseriu iki baltos purios masės. Viena po kito įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviesto masę. Toliau įmaišome maltus migdolus ir galiausiai morkas. 

Kepimo forma iškloti kepimo popieriumi, paskleisti gautą tešlą. Kepame  180 karštumo orkaitėje 30 min.  Kelias min leisti išjungtoj orkaitėje pastovėti. Pravėsusį keksą aptepti likusiomis citrinos sultimis maišytomis su cukraus pudra.

Tobulai drėgnas ir skanus keksiukas prie garuojančio kavos puodelio 🙂

 

 

 

 

125 g minkšto sviesto