Mini čeburekai su daržovėm ir lašiša

Kartais gyvenime tenka gaminti tai ko niekada neragavai, ko niekad net negirdėjai… bet argi tai kada nors gali mus išgąsdinti? Kibinų tešlos gydrybes ir lankstymus jau esu išmokus, o su virtukais, kol kas tobulos Kumutės tešlos receptas atrastas , išbandytas ne su vienu patiekalu, bet gražiai dailiai juvelyriškai užraityti.. vis dar neišmokau 🙂 tačiau tai netrukdo jų nei virti, nei KEPTI 🙂 mini mažus, gardžius ir skoningus pyragėlius, kaip juos vadina mažasis Domas 🙂

Reikės:

  • 3 stikl. miltų
  • 5 v.š. aliejaus
  • 1 stikl. verdančio vandens
  • raudonos saldžiosios paprikos
  • 5 džiovintų pomidorų aliejuje
  • 150 g rūkytos lašišos
  • druskos ir pipirų
  • Moliūgų sėklų aliejaus kepimui (kokybišku lepina irgi ta pati Kumutė 🙂

Miltus supilame į dubenį, užpilame aliejumi ir verdančiu vandeniu. Greitu judesiu išmaišome ir išverčiame ant stalo, paliekame šiek tiek atvėsi. Rankoms jau ištveriant karštį mynkome tešlą, kol ji padaro vientisa, tąsi, prie rankų visiškai nelimpanti. Kočiojame ir spaudžiame apvalius apskritis. Aš naudojų specialų įrankį virtiniams, kuris tiek apskritimus daro, tiek įdėjus įdaro pakankamai gražiai užspaudžia kraštus.

Įdarui pakepiname ant aliejaus smulkintą papriką, sudėdame smulkintus pomidorus, lašišą, pagardiname druska bei pipirais. Atvėsiname.

Formuojame nedidelius čeburekus ir kepame keptuvėje (be aliejaus!!!) po 3-5 minutes kviekvieną pusę.

Skanaus!

P.s: o jei norėsis sočiau su mėsa – prašome užsukti į Kumutės receptą 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × 1 =