Mandarinais ir karamele kvepianti ožkiena

Prieš porą savaičių taip troškinau avieną, tuomet net nustebome, kiek aromatų ir kaip puikiai visi susilipdo… tamsaus alaus karamelė, mandarinų džemas ir razinų saldumas… abejojat ar kadanors tai sujungtumėt į vieną patiekalą? Mes abejojome ar kadanors taip skaniai valgysime ožkienos troškinį, tad… nustokit abejoti, laikytis išankstinės nuomonės ir… plačiai atsimerkite visiems naujiems pasiūlymams 🙂 ypač jei jie iš Garsios tylos sodybos 

Reikės:

  • 1 raudono svogūno
  • alyvuogių aliejaus
  • 60 g razinų
  • 2 v.š. mandarinų džemo
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. Vorčesterio padažo
  • 100 ml tamsaus alaus
  • ~1 kg ožkienos sprandinės
  • 6 šakeliu čiobrelio
  • 2 šakelių mėtų
  • 4 šakelių plačialapės petražolės
  • 500 ml sodraus šonkauliukų skonio sultinio

Svogūnus sukapokite mažais kubeliais. Aliejų gilioje keptuvėje įkaitinkite ir svogūnus apkepinkite. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytas razinas, mandarinų džemą, pomidorų ir Vorčesterio padažus, išmaišykite ir užpilkite tamsiu alumi. Palikite troškintis ant lengvos ugnies.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Apkepkite ožkienos sprando gabalus iš abiejų pusių kol gerai apskrunda. Tuomet sumeskite žoleles ir dar minutę pakepinkite. Mėsą kartu su žolelėmis perkelkite į troškintuvą, užpilkite sultiniu ir palikite troškintis 2-3 valandas.

Mėsos gabalėlius atsargiai perkelkite į lėkštę, užpilkite sodriu padažu ir skanaukite su šviežiomis daržovėmis.

Jeigu storulės razinos padaže Jums trukdo, jį nukoškite, mėsą suplėšykite šakute ir užpilkite padažu. Nuostabiai kvapnu ir tirpsta burnoje.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × five =