Makaronų apkepas su rūkyta lašiša

Kai vienas mėgsta makaronus, o kitas – žuvį… belieka sutarti dėl KOMPROMISO 🙂

makaronu apkepas su lasisa (1)6

Reikės:

  • 500 gr makaronų (tinka bet kokia mėgstama forma)
  • 100 gr sviesto + kepimo formai patepti
  • 4 v.š. miltų
  • 250 ml grietinėlės
  • 250 ml pieno
  • 300 gr rūkytos lašišos
  • 25 gr šviežių krapų
  • 190 gr markarponės sūrio
  • 240 gr tarkuoto sūrio
  • druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį
  • makaronų prieskonių (įvairių itališkų žolelių mišinys)

Makaronus išverdame pagal gamintojo rekomendacijas tik 1 minute trumpiau.

Miltus sumaišome su šaltu vandeniu, paliekam šiek tiek išbrinkti.

Puode išlydome sviestą, supilame ir pašildome grietinėlę ir pieną. Supilame išbrinkintus miltus ir maišome, kol padažas sutirštėja. Sudedame maskarponę ir pusę tarkuoto sūrio, viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais bei makaronų prieskoniais. Užpilame ant makaronų ir išmaišome, kad jie visi tolygiai pasidengtu padažu.

Kepimo formą ištepame sviestu, supilame 1/3 makaronų masės, sudedame 1/2 pjaustytos lašišos griežinėlių, pabarstome krapais, sekantis sluoksnis makaronų masės, tuomet vėl paklojame lašišą su krapais ir užbaigiame likusiais makaronais, užbarstome likusiu tarkuotu sūriu ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 30 min. kol viršus gražiai ir skaniai apskrunda.

makaronu apkepas su lasisa (2)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 3 =