„padaryk man tos sriubos su plaukiojančiu kiaušiniu”
hmmm…. nu kodėl gi ne… panaršius idėjų, labiausiai užkliuvo skanu ir sveika 🙂
Reikės:
- 7-8 puodeliai vištienos sultinio
- 400 g vištienos
- 8 v.š. sojos padažo
- 2 a.š. penkių pipirų mišinio
- 1 a.š. muskato
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. krakmolo
- 1 indelis saldžiųjų kukuruzų
- 1 gera sauja sausų kiniškų grybų
- 2 šaukštų vyno acto
- 1 v.š. stambiai tarkuoto agurko (porcijai)
Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Vėliau nuspaudžiame vandenį ir supjaustome.
Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis. Sudedame į verdantį sultinį kartu su grybais bei sojos padažu. Po 10 min. sudedame vyno actą, prieskonius ir kukurūzus. Paverdame dar 5 min. Krakmolą išmaišome keliuose šaukštuose šalto vandens ir maišant supilam į sriubą. Truputį pakaitiname ir supilame plona srovele išplaktą kiaušinį, pastoviai maišome ir paverdame porą minučių.
Patiekiame dubenėlyje su šviežiu tarkuotu agurku.