Keksas „Mojito”

nuo vasaros buvau nužiūrėjus šio blogo receptuką… vasarą gaivumo netrūko, bet gūdžią ir snieguotą žiemą… užsimaniau stebuklingai atsidurti kažkur toliau, kur šilta, kojas skalauja vėsiai šiltas jūros vanduo, oda lepina saulutė, rankoje gaivus Mojito kokteiliukas… žnybt žnybt…  laikas pabusti pasakysite… tad kviečiu kulinariniam vasaros eksperimentui… niuf niuf… kaip gaiviai kvepia mėtos ir citrinos derinukas 🙂

Reikės:

  • 220 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 70 g tirpinto sviesto
  • 2 v. š. aliejaus (naudojau lazdynų riešutų)
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 320 g miltų
  • 25 gr  mėtų lapelių
  • 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 65 ml citrinos sulčių
  • 150 g grietinės 

ir papildomai reikės sirupui:

  • 80 ml citrinos sulčių
  • 100 ml cukraus (arba 0.5 stiklinės, pamiršau pasverti gr)
  • 4 v. š. romo (aš naudojau naminės vanilės su romu esensiją, galima naudoti citrinų likerį)

Kiaušinius su cukrumi išplakti gerai mikseriu didžiausiu greičiu, kol gaunasi puri balta masė, kažkur ~ 4 min. plakimo.

Supilame tirpintą sviestą, aliejų, suberiam miltus sumaišytus su soda ir kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.

Sudedame smulkintas mėtas, citrinos žievelę, grietinę, citrinos sultis. Viską plakame apie 3 min mikseriu.

Paruoštą tešlą sudėdame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Sirupui cukrų, citrinos sultis sudėti į puodą ir pavirti kelias minutes. Į šiek tiek atvėsusį sirupą įpilti romą.

Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį keksą išimti iš kepimo formos, sulaistyti sirupu.

mmmmm…. namai kvepia vasara… 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen − two =