Dar vienas Jolitos knygos „Turkijos virtuvė” perliukas, kuriam prireiks labai nedaug ingredientų, bet neabejotinai teks šiek tiek paieškoti ančiuvių, nes marinuoti ir aliejuje jie tikrai netinka. Mes radome šaldytus Promo.
#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Turkiją ragauja hamsi 🙂
Reikės:
- šviežių ančiuvių
- kukurūzų miltų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- citrinpipirių
- aliejaus kepimui
- citrinos
Ančiuvius, jeigu reikia, atšildykite lėtai per nakti šaldytuve, išvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.
Išvalytus ančiuvius pabarstykite pipirais, druska, citrinpipiriais ir palikte 20-30 minučių pasimarinuoti.
Prieš pat kepimą ančiuvius apvoliokite kukurūzų miltuose ir dėkite iš karto kepti į įkaitintą keptuvę.
Vieną pusę vieną minutę, apverčiame antra minutė ir patiekalas paruoštas.
Patiekite su citrinos skiltelėmis, valgykite dar šiltus, tačiau ir atšalę labai gardus užkandis.