Kepti ančiuviai turkiškai

Dar vienas Jolitos knygos „Turkijos virtuvė” perliukas, kuriam prireiks labai nedaug ingredientų, bet neabejotinai teks šiek tiek paieškoti ančiuvių, nes marinuoti ir aliejuje jie tikrai netinka. Mes radome šaldytus Promo.

#KarantinoSkoniuKeliones po spalvingą Turkiją ragauja hamsi 🙂

Reikės:

  • šviežių ančiuvių
  • kukurūzų miltų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • citrinpipirių
  • aliejaus kepimui
  • citrinos

Ančiuvius, jeigu reikia, atšildykite lėtai per nakti šaldytuve, išvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.

Išvalytus ančiuvius pabarstykite pipirais, druska, citrinpipiriais ir palikte 20-30 minučių pasimarinuoti.

Prieš pat kepimą ančiuvius apvoliokite kukurūzų miltuose ir dėkite iš karto kepti į įkaitintą keptuvę.

Vieną pusę vieną minutę, apverčiame antra minutė ir patiekalas paruoštas.

Patiekite su citrinos skiltelėmis, valgykite dar šiltus, tačiau ir atšalę labai gardus užkandis.

Print Friendly, PDF & Email