Kepta kalėdinė žasis

O taip… tikrai kalėdinė ir tai paskutinis mano pernai metų pažadas… paskutinis 2014 metų receptas, pagaliau įkeltas į puslapį… o jau štai pavasaris už lango, kokia gėda pelėda… bet laikas bėga kosminiu greičiu, o namie lakstantis metinukas dar greičiau už jį 🙂 Ačiū Daliai už šį išbandytą receptą, kuris tikrai nenuvylė 🙂

DSC_52596

Reikės:

  • bet kokio dydžio žąsies
  • kmynų
  • pipirų
  • prieskonių paukštienai
  • 1/2 citrinos sulčių
  • česnako
  • 1/3 a/š cukraus
  • druskos
  • mažų bulvyčių
  • 3 citrinų

DSC_52576

Žąsį išvalykite iš vidaus, ir nuplaukite. Nukirpkite pačius sparnelių galiukus ( pirmąją dalį per sanarį). Išspauskite česnako 2-3 skilteles, sudėkite prieskonius ir viską išmaišykite. Pusę citrinos sulčių išspauskite ant žąsies ir ištrinkite. Užbarstykite prieskonių mišinį ir taip pat ištrinkite iš išorės ir iš vidaus. Dėkite žąsį į maišą ir paguldę krūtinėle žemyn, padėkite šaldytuve arba kur nors šaltai 4-5 dienoms ir visiškai ramiai pamirškite 🙂
Kepimo dieną ištraukite žasį ir dideliame inde nuo jos nupilkite verdančiu vandeniu prieskonius, kad kepant nepridegtų. Žasies vidujesaugiai paslėpkite ketvirčiais supjaustytas citrinas ir sukiškite į kepimo rankovę krūtinėle į viršų  ir į kepimo skardą, kurioje dar įpilkite tuos nuplautus nuo žasies prieskonius.
Užkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karštumo ir kepkite ~ 3 valandas, tiesa maždaug po 2-2,5 val. prakirpkite kepimo rankovę ir pridėkite bulvių.
Poto neskubėkite išpilti riebalų, nes ant jų tiesiog puikios apkeptos bulvės.
DSC_52676
Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − six =