Dar neteko ragauti šviežios Merkio elnienos, bet faršas jau buvo skaniai sudorotas su gardžiu daržovių padažu, tad belieka laukti kada vėl bus galima įsigyti šviežios elnienos ir būtinai išbandyti su ja pagaminti ką nors skanaus 🙂 beveik visai kaip pas Daivute 🙂
Reikės:
- 500 g elnienos faršo
- 1 L dydžio kiaušinis
- 2 v.š. džiuvesėlių
- 1 v.š. itališkų žolelių mišinio
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
- aliejaus kepimui
- 300 g morkų kubelių
- 300 g žaliųjų žirnelių
- 1 raudona saldžioji paprika
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. majonezo
- 1 v.š. riebios grietinės
- 1 v.š. miltų
- daržovių sultinio
Faršą sumaišome su kiaušiniu, prieskoniais, džiuvesėliais ir suformuojame norimo dydžio kukulaičius, kuriuos apkepame iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus.
Kukulaičius perkeliame į troškintuvą ir užpilame morkomis, žirneliais, bei juostelėmis supjaustyta paprika, pagardiname pomidorų pasta, majonezu, grietine ir užpilame daržovių sultinio bei visą padažą pamaišome. Troškiname ant lengvos ugnies ~ 15-20 minučių (priklausomai nuo kukulaičių dydžio), miltus sumaišome su šaltu vandeniu ir supilame į padažą tiek kiek norisi jo tirštumo.
Skanaujame su bulvių ar kruopų koše, taip pat tinka makaronai.