Karšti sumuštiniai pusryčiams ir ne tik

mėgstu Mukatano tinklaraštį… mėgstu perskaityti kiekvieną įrašą nuo pradžios iki galo… ne visuomet dėl receptų, dažniau dėl teigiamų nuoširdžių emocijų iš gyvenimo 🙂 ir kai kurie įrašai man užkliūna dėl patiekalo, kurį ilgai nelaukus išbandau ir nešu kitiems 🙂 su keliomis savo variancijomis, bet ši paprasta įdėja tikrai paprastai įgyvendinama ir užkandžiukams 🙂

karsti sumustiniai (2)3

Reikės (mums užteko dviems valgytojams pusryčiams):

  • 125 g Mozzarella
  • 80 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
  • šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 kiaušinis
  • 2 a.š. kaparėlių
  • 2-3 v.š. tarkuoto „Džiugo” sūrio
  • alyvuogių aliejaus su prieskoniais
  • 8 didelės Ciabatt’os arba daugiau mažesnių prancūziško batono riekelių

Mozzarellą ir džiovintus pomidorus supjaustome kuo mažesniais kubeliais. Sumaišome su bazilikais, pagardiname druska, pipirais, įmaišome kaparėlius. KIaušinį šiek tiek paplakame atskirai ir sumaišome su kitais ingridientais. 

Ciabatt’os riekelės vieną pusę papurškiame aliejumi ir ta puse dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Vienodai paskirstome mozzarellos, pomidorų ir kiaušinio masę, šiek tiek pabarstome „Džiugo” sūriu ir kepame 180 karštumo orkaitėje 15 min. (kadangi kepiau su ventiliatoriumi, tai iškepė per 8-9 min. stebėkite kad nesudegtų). 

karsti sumustiniai (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 − 8 =