Ruduo jau spindi visu gražumu… tad kviečiu nepamiršti rudenio „Debesų” numerio ir jame publikuotos Vorutos Bobų vasaros iškylos Viktorijos užkandžio iš Receptų medis tinklaraščio… tuos karamelizuotus burokėlius suvalgiau aplaižydama kiekvieną skonio lašelį, tiesiog TOBULI 🙂
Reikės: (12 pyragėlių):
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai)
- 4 maži burokėliai
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 valg. š. medaus
- druska, pipirai
- 100 g bri sūrio
- 1 kiaušinis
- citrininio čiobrelio
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą, sudėkite jos lapelius ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir palikite valandai atšilti.
Kol tešla šyla, paruoškite burokėlius. Nulupkite juos ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį, užpilkite aliejumi ir medumi, apibarstykite druska, čiobreliais ir šviežiai maltais pipirais. Išmaišykite taip, kad visos riekelės pasidengtų aliejumi ir medumi. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes (priklausomai nuo riekelių storumo). Burokėliai turi suminkštėti, bet nebūti traškūs.
Kai tešla atšils, išpjaukite iš jos 12 apskritimų (po 2 iš kiekvieno lapelio). Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po kelias burokėlio riekeles taip, kad liktų apie 0,5 cm neuždengto kraštelio. Brie sūrį supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais ir padėkite po kelis ant burokėlių. Kiaušinį paplakite šakute ir juo aptepkite neuždengtus pyragėlių kraštus.
Kepkite 12-15 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tiesiog tobulas receptas, kuriame nieko nekeičiau, tik pridėjau citrininio čiobrelio, o ateityje dar aštresnio poskonio paieškočiau, čia brangiausiam labiausiai jo trūko, o man saldūs burokėliai tiesiog išties tobuli 🙂
Tobulas būdas karamelizuoti burokėlius 🙂 Verta nuodėmės ir restorano!!!!!
Sveikinimai Jūsų šeimai! Gražaus tolimesnio gyvenimo , meilės ir dar bent keleto pilvinukų!
ačiū 🙂