Supermamų forumų vandenių forume diskutuojam ir apie maistą, labai seniai jau jo narė Vego siūlė išsikepti ir jie buvo iškepti, tik receptukas nesurašytas buvo, tad kartoti visai negėda, nes tikrai labai skanu 🙂
Reikės (~4 porcijoms):
- 500 g kalakutienos faršo (galit eksperimentuoti į įvairiais faršo mišiniais)
- 250 g virtų grikių
- 1 L dydžio kiaušinis
- 4 v.š. bulvių krakmolo
- česnakinės druskos
- mėsos prieskonių
Kalakutienos faršą sumaišome su virtais grikiais, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius, išmaišome. Įdedame krakmolo ir viską gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame kotletukus ir apkepame orkaitėje ~ 20 minučių, poto patroškiname gilioje keptuvėje su baltu padažu ir grybais.
Ačiū už atsakymą, būtinai bandysiu 😉
Sveiki. Labai skaniai atrodo šie kotletukai, tad turiu prašymą. Nežinau kaip pasigaminti tokį baltą padažą, gal galėtumėte parašyti kaip ką daryti, kad tokį gauti? Būčiau labai dėkinga 🙂
Tai turbūt vienas tradiciškiausių bešamelio tipo padažų, tik šiuo atveju be muskato riešuto. Aš visuomet darau iš akies, bet pabandysiu pasinaudot kitais šaltiniais ir surašyt kiek ko reikia: 2 v.š. sviesto, 1 v.š. miltų, 250 ml pieno arba grietinėlės, druskos pagal skonį. Pusę normos pieno (arba grietinėlės) sumaišome su miltais, kad neliktų gumuliukų ir paliekame išbrinkti, sviestą išlydome, supilame likusį pieną (arba grietinėlę), paviriname ant lengvos ugnies, nukeliame, įmaišome brinkintus miltus ir pakaitiname iki norimo tirštumo, pagardiname druska pagal skonį. Į šį tradicinį variantą dar dedasi muskatas ir miltai kepinami ant sviesto, bet man geriausiai sekasi su brinkintais miltais, taip pat galima pridėti įvairių žolelių, grybų, kitų mėgstamų prieskonių. Skanaus 🙂 padažas itin universalus.