išbandžius kepintus aštrius riešutėlius, ieškojau saldaus varianto su medumi… užmačiau karamelizuotus migdolus ir… jau už kelių minučių kepiau anakardžius tuo pačiu principu 🙂
Reikės:
- 300 gr. nekepintų anakardžių riešutų
- 50 gr. sviesto;
- 2 v. š. medaus (su kaupu)
- 1 a.š. rūkytos paprikos
- žiupsnelis druskos
Keptuvėje išlydome sviestą, kartu su medumi ir prieskoniais. Pakaitiname ~ 2 min kol viskas pradeda kunkuliuoti ir karamelizuotis.
Sudedame riešutus ir visus gerai išmaišome, kad tolygiai apsiveltų karamele.
Kepimo skardą išklojame popieriumi ir paskleidžiame joje riešutus. Kepame 170 karštumo orkaitėje 15 min. Būkite atidūs, jeigu orkaitė kepa greičiau, stebėkite, kad nesudegtų karamele, nes riešutukai gali būti nebevalgomi…
Iškeptus riešutus atvėsiname, kad nedegintų pirštų, vis pamaišant, o visiškai atšaldome išdėliojus ant kepimo popieriaus po vieną 🙂 ilgas darbas, bet jeigu patingėsite, gausis vientisas karamelės gabalas su riešutais 🙂