Dygliuotasis bei kininis ožerškis (Lycium barbarum, Lycium chinensis) auga Kinijoje, Mongolijoje ir Tibeto Himalajuose. Vakaruose žinomos kaip “supermaistas”. Tikima, jog Rytų vienuoliai gyvena virš 100 metų, nes kas rytą Himalajų kalnuose renka ir valgo goji uogas. Jos gali būti vartojamos tiek verdant košes, tiek gardinant įvairius kepinius bei arbatų mišinius. O mes pabandėme šias vertingas uogas pritaikyti savo virtuvėje kartu su Arimex riesutai.lt 🙂
Reikės (6-8 porcijoms):
- 1 kg kalakutienos krūtinėlių faršo
- 25 gr šviežių plačialapių petražolių
- 5 v.š. džiovintų goji uogų
- 2 kiaušiniai
- 5 v.š. džiuvesėlių
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių
- 1 a.š. mėgstamų mėsos prieskonių
- 100 gr juodųjų alyvuogių
Alyvuoges supjaustykite žiedeliais. Petražoles smulkiai sukapokite. Faršą sumaišykite su smulkintomis petražolėmis ir alyvuogėmis bei goji uogomis. Įdėkite kiaušinius, džiovintus čiobrelius ir raudonėlius, pagardinkite mėgstamais mėsos prieskoniais ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite džiuvesėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.
Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą (naudojant silikoninę jos niekuom tepti ir iškloti papildomai nereikia), paviršių išlyginkite ir užklokite kepimo popieriumi.
Kepkite 180 karštumo orkaitėje 1 val, poto palikite atvertoje orkaitėje 20 min. ir patiekite su mėgstamomis daržovėmis. Šaltas kepsnys puikiai tiks sumuštiniams.