benaršydama interneto platybes netyčia atradau naują man Little World puslapiuką… pirmiausia jis sužavėjo vaizdais, poto įkvėpė nukeliaut į savo virtuvę… šiek tiek paeksperimentuoti ir… gardžiai pavalgyti 🙂
Reikės:
- ~ 1 kg kalakutienos krutinėlės
- 4 labai dideli apelsinai
- žiupsnelis kardamono
- citrininių kepsnių prieskonių (išbandžiau naujuosius Santa Maria)
- sviesto kepimui
- druskos, pipirų
Kalakutienos krutinėlę supjaustome ~1 cm storio kepsniukais, pamarinuoja su citrininiais kepsnių prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti 2-3 valandoms.
Nutarkuojame vieno apelsino žievelę, jį ir dar vieną apelsiną nulupame ir išlupame skilteles, atskiriame nuo baltos žievelės, šiek tiek pasmulkiname apelsinus. Iš kitų dviejų apelsinų išspaudžiame sultis.
Apkepiname kiekvieną kepsniuką iš abieju pusių kol paruduoja. Užpilame apelsinų sultis, padidiname ugnį ir kepame kol viskas suburbuliuoja, pagardiname kardamonu, druska, pipirais. Uždengiame dangčiu ir troškiname, sumažinus ugnį perpus, maždaug 10 minučių. Sudedame apelsinų gabaliukus, patroškiname be dangčio ant didelės ugnies kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Garnyrui puikiai tiks ryžiai, būtinai užpilkite juos padažu 🙂