AČIŪ Skirmantei ir Indrei už nerealiai smagų 5dienio vakarui pasiūlymą 🙂 ir žinoma… kaip gi be Angosturos romo bei Roberto Janovskio kokteilių 🙂 visas linksmumas žodžiu pilname komplekte 🙂
Šiek tiek istorijos iš informacijos, kurią pateikė „Mineraliniai vandenys” pristatantys šį romą 🙂
„Angostura“ – tai romo ir aromatinių kartimų prekių ženklas ir distilerijos, prieš beveik 200 metų įkurtos Trinidade ir Tobage, pavadinimas. Didžiosios Britanijos monarchai „Angosturai“ yra suteikę „Karališkąją garantiją“ (Royal Warranty). Šį pripažinimą pavyko išlaikyti iki šių dienų. Tai – didelė garbė ir prestižas, patvirtinantis aukščiausią produkto kokybę. „Angostura“ romais prekiaujama 35 pasaulio šalyse. „Angostura“ yra vienas daugiausiai įvertinimų pelnęs romas pasaulyje. Vien per 2012 metus „Angostura“ romai buvo apdovanoti septyniais auksiniais „Rum Master“ ir dviem auksiniais „San Francisco World Spirits“ medaliais. “Angostura” aromatinis kartimas, kurio receptas nėra pakitęs iki šių dienų, platinamas daugiau nei 140 šalių. „Angostura“ biterių galima rasti daugelyje geriausių pasaulio barų, gaminančių kokteilius.
Vakaro metu mums buvo pristatyta:
„Angostura Reserva“ maišomas iš nuo 3 iki 8 metų amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas, brandinamų romų. Tai ypatingai švelnus romas, pasižymintis citrusinių vaisių ir banano aromatais bei vanilės ir kokoso pieno prieskonių mišiniu.
„Angostura 5YO“ maišomas iš nuo 5 iki 8 metų amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas, brandinamų romų. Šviesios gintarinės spalvos romas pasižymi karamelės, vanilės ir lengvu obuolių aromatais bei švelniu vaisiniu skoniu.
„Angostura 7YO“ maišomas iš nuo 7 iki 10 metų amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas, brandinamų romų. Tamsios gintarinės spalvos romas pasižymi lengvu sirupo, šokolado ir net dūmo aromatais bei sodriu skoniu.
„Angostura 1919“ maišomas iš mažiausiai 8 metus amerikietiško ąžuolo statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas burbonas, brandinamų romų. Šis sodriai gintarinės spalvos romas pasižymi kakavos, melasos, karamelės ir vanilės aromatų puokšte. Tai švelnaus skonio romas, paliekantis šiltą ir subtilų poskonį.
Besišnekučiuodami mėgavomės restorano „Marche de Provence“ užkandukais ir Roberto Janovskio suplaktais kokteiliais su šiuo romu
CULTO A LA VIDA – „gyvenimo džiaugsmas” pirmasis vienas geriausių vakaro kokteilių 🙂
FROZEN DAIQUIRI kurio ragavom net keturis variantus nuo CUCUMBER AND HONEY, MANGO AND LEMONGRASS, RED CURRANT
iki PEACH AND BASIL…
tikrai kiekvienas sugalvotų makaluojant dar ne vieną topinį skonį 🙂
GOLDEN GRANDFATHER – tobulai skaniai mūsų skoniui suderintas kokteilis 🙂
LAVA FLOW – saldžiai pabaigai… vietoj deserto 🙂
visus receptukus rasite Mineralinių vandenų puslapyje, o aš pažadu pasitaikius progai būtinai išbandyti juos pagaminti namų sąlygomis ir pasidalinti su visais 🙂
dar nebandžiau, frozen daiquiri, nes šiam kokteiliui neturiu plaktuko, kadangi anksčiau… nemokšiškai bandžiau suplakti vieną ledą 😀 bet dabar žinosiu kaip reikia ir kai turėsiu naują plaktuką išbandysiu 🙂 man asmeniškai daug labiau patiko ne frozen (trinto ledo – ale šerbeto) kokteiliai, o sumaišyti kaip CULTO A LA VIDA ir GOLDEN GRANDFATHER 🙂 šitus tikrai bandysiu 🙂
oi, pasaka atrodo ♥ jaučiu, kad man tas FROZEN DAIQUIR labiausiai patiktų 😀
gal bandei jau ką pati daryti?