Jautienos kukuliai pomidorų-kokosų pieno padaže

gerai yra kalėdinės dovanos… kuriomis gali mėgautis ištisus metus… vieno tokių metinė žurnalo „Virtuvė…Nuo…Iki” prenumerata 🙂 ir patiekalas Jums iš naujausio kovo mėn. numerio 🙂

jautienos kukuliai pomidoru kokoso padaze (3)3

Reikės:

  • 500 g maltos jautienos
  • 3-4 didelės skiltelės česnako (dar mėgstantys galit pridėti 1 svogūną)
  • 1 L dydžio kiaušinis
  • 1-2 riekės batono
  • druska, pipirai
  • šiek tiek miltų
  • aliejaus kepimui
  • 400 g koncervuotų pomidorų
  • 400 g kokosų pieno kremo (skystas)
  • 2-3 morkos
  • 400-500 g bulvių (recepte buvo tik 200, bet atsisakiau ryžių, tad bulvių reikia daugiau)
  • 150 g šaldytų žirnelių
  • sauja špinatų lapų (nedėjau, net nepasigedau)
  • sauja kalendrų (tiesiog būtina, todėl jei nerasit pakeiskit petražolėmis)

 Česnakus susmulkinkite, jei naudojate kartu ir svogūną sutarkuokite į jautienos faršą, pridėkite išpklaktą kiaušinį ir pamirkytą batoną. Viską gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska, bei pipirais. Suformuokite mažus kamuoliukus, šiek tiek suplokite, apvoliokite miltuose ir apskrudinkite aliejuje.

Į gilų troškinimo keptuvę sudėkite koncervuotus pomidorus, kokosų aliejų ir pakaitinkite iki virimo pamaišant. Į padažą sudėkite apkepintus kepsnelius, stanbesniais gabaliukais (maždaug 10-12 dalių iš vienos bulvės) supjaustytas bulves, didesniais griežinėliais supjaustytas morkas ir žirnelius. Viską pamaišykite ir troškinkite ant lėtos ugnies ~ 25 minutes, kol bulvės ir morkos bus norimo minkštumo. Pabaigoje pagardinkite smulkintomis kalendromis ir dar šiek tiek pakaitinus skanaukite tiesiog iš dubenėlių su šaukštu.

Nors originaliame recepte dar šalia rekomenduoja ryžius, jų mums tikrai netrūko 🙂 kvapnus ir skanus troškinys šaltam vakarui pasišildyti 🙂

jautienos kukuliai pomidoru kokoso padaze (2)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four × two =