Mūsų šeimoje yra patiekalų, kurie valgomi tik vieno, o ne visų… Mantas mėgsta raugintų agurkų sriuba, kurios Dovilė net kvapo pakęsti negali, tačiau tuo pat metu jis nelabai noriai valgo Dovilės mėgstamas įdarytas paprikas, dažnai šių patiekalų tenka gaminti vos po porciją, nes… vos vienam valgytojui… tačiau šis įdarytų paprikų receptas su skaniu sūrio priedu rado vietą visų valgytojų, net mažiausio, pilvelyje 🙂 rezultatą dar labiau pagardino KOTANYI prieskoniai ir JARSLBERG sūris, kurie slėpėsi dovanų nuo Eugesta dėžėje 🙂
Reikės:
- 4 saldžiųjų paprikų
- 500 gr maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. maltų džiūvesėlių
- 8 didesni smulkinti džiovinti pomidorai aliejuje
- česnakinių prieskonių, maltos paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 a.š. Provanso žolelių
- 4 riekelės fermentinio JARSLBERG sūrio
Paprikoms nupjauname viršūnę su koteliu, išpjauname vidaus sieneles, išplauname sėklas.
Įdarui sumaišome maltą mėsą, kiaušinį, džiūvesėlius, smulkintus džiovintus pomidorus ir prieskonius. Pagal skonį, galite šį įdarą papildomai pagardinti marinuotais svogūnėliais, alyvuogėmis, žirneliais, saldžiaisiais kukurūzais.
Gautu įdaru įdarome paprikas, užpilame 2 valg. š. vandens ir kepame 200 karštumo orkaitėje 30 min. tuomet uždedame sūrio gabaliukus ir užkepame dar 10 minučių.
Patiekti rekomenduojame su šviežiomis daržovėmis.