Išvertus iš graikų kalbos, šis pavadinimas reiškia – batai. Iš tiesų tai labai tradiciniškas patiekalas, o baklažanai šioje šalyje yra labai labai dažnai naudojama daržovė. Tiesa dažnai jie kepami ir papildomai užpilami bešamelio padažu, mes išbandėme be jo. Sotus, skanus, greitas patiekalas. O jei kils menkiausias klausimas kaip gaminti, pažiūrėkite kaip smagiai juos ruošia graikas Akis Petretzikis 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂
Reikės:
- 3 vidutinio dydžio baklažanų
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 4 šaukštų čiobrelių
- 250 g maltos jautienos
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio granuliuoto cukraus
- 1/4 šaukštelių cinamono
- 1/4 šaukštelių gvazdikėlių
- 40 g raudono vyno
- 400 g konservuotų pomidorų
- 100 g tarkuoto gruyere sūrio
- 1 saujos petražolių
- 1 šaukšto mėtų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Pradėkite nuo baklažanų, perjaukite juos pusiau, įpjaustykie įstrižai
Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei šviežiais 2 šaukštais čiobrelių. Kepkite 200 °C orkaitėje 35 minutes.
Kol kepa baklažanai, paruoškite įdarą. Keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus kepinkite jautienos faršą, pastoviai su šaukštu skaidykite, kad faršas sutrupėtų į smulkius gabaliukus.
Įtarkuokite česnako, pridėkite cukraus, cinamono, gvazdikėlių, likusius čiobrelius. Po kelių minučių įpilkite vyno ir padidinkite ugnį. Kai visas perteklinis skystis išgaruos, sudėkite konservuotus pomidorus ir patroškinkite 5 minutes.
Galiausiai įmaišykite 50 g tarkuoto sūrio ir kapotų šviežių petražolių bei mėtų.
Iškeptų baklažanų minkštimą šiek tiek patrinkite šaukštu, padarykite vietos įdarui. Pridėkite įdaro, uždėkite tarkuoto sūrio ir apkepkite dar 15 minučių orkaitėje.