Įdaryti baklažanai (Papoutsakia)

Išvertus iš graikų kalbos, šis pavadinimas reiškia – batai. Iš tiesų tai labai tradiciniškas patiekalas, o baklažanai šioje šalyje yra labai labai dažnai naudojama daržovė. Tiesa dažnai jie kepami ir papildomai užpilami bešamelio padažu, mes išbandėme be jo. Sotus, skanus, greitas patiekalas. O jei kils menkiausias klausimas kaip gaminti, pažiūrėkite kaip smagiai juos ruošia graikas Akis Petretzikis 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂

Reikės:

  • 3 vidutinio dydžio baklažanų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų čiobrelių
  • 250 g maltos jautienos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio granuliuoto cukraus
  • 1/4 šaukštelių cinamono
  • 1/4 šaukštelių gvazdikėlių
  • 40 g raudono vyno
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 100 g tarkuoto gruyere sūrio
  • 1 saujos petražolių
  • 1 šaukšto mėtų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo baklažanų, perjaukite juos pusiau, įpjaustykie įstrižai

Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei šviežiais 2 šaukštais čiobrelių. Kepkite 200 °C orkaitėje 35 minutes.

Kol kepa baklažanai, paruoškite įdarą. Keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus kepinkite jautienos faršą, pastoviai su šaukštu skaidykite, kad faršas sutrupėtų į smulkius gabaliukus.

Įtarkuokite česnako, pridėkite cukraus, cinamono, gvazdikėlių, likusius čiobrelius. Po kelių minučių įpilkite vyno ir padidinkite ugnį. Kai visas perteklinis skystis išgaruos, sudėkite konservuotus pomidorus ir patroškinkite 5 minutes.

Galiausiai įmaišykite 50 g tarkuoto sūrio ir kapotų šviežių petražolių bei mėtų.

Iškeptų baklažanų minkštimą šiek tiek patrinkite šaukštu, padarykite vietos įdarui. Pridėkite įdaro, uždėkite tarkuoto sūrio ir apkepkite dar 15 minučių orkaitėje.