Jeigu ne Rima, šis pyragas niekad nebūtų atkeliavęs į mūsų virtuvę… jeigu… dažnai gyvenime daug kas nutinka ne šiaip sau ir ne bet kaip ne bet kada… ypač jei norisi sugriauti visą pasaulį, apversti aukštyn kojomis, bei smagiai papurtyti, kad visos šiukšlės kristų negailestingai žemyn, o atvertus… liktų tik džiaugsmo, gėrio, meilės, šviesos gabalai… pramušė filosofija… o šis pyragas tikrai visai ne filofiškas, tik apverstas aukštyno kojomis, kad visas gardumas susigertų iki paskutinio trupinio… o jei dar šaltų ledų… uogų… mmm gera dalintus geru.. net virtualiai 🙂
Reikės:
- 250 gr šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
- 2-3 obuoliai (skaniausia jei jie kieti ir nesukrentantys)
- 150-200 g prinokusio ananaso (be žievės)
- 100 g cukraus (pamažintas kiekis, galima dėti daugiau)
- 70 g Lurpak sviesto
- 3 v.š. migdolų plokštelių
- mėgstamų ledų
- mėgstamų uogų
Nulupame obuolių žieveles, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis.
Ananasą supjaustome kubeliais
Kepimo inde sudedame sviestą su cukrumi ir lydome, bei šiek tiek karamelizuojame, tuomet sudedame obuolius, ananasus ir dar pakepiname viską kartu nebemaišant ~ 15 min.
Užbarstome migdolais, užklojame tešla, sandariai užkamšome visus kampus ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 15-20 minučių, kol paviršius apskrunda.
Ištraukiame iš orkaitės, palaukiame 20 minučių ir staigiu judesiu uždėję ant kepimo indo lėkštę pyragą išverčiame.
Dar galima pagardinti migdolais ir patiekti su ledais, bei uogomis.
Būtina skanauti nedelsiant 🙂
p.s: galite kepti ir tik su obuoliais, aišku jų reikės 6-8 vnt. 🙂