Gaivus jogurtinis keksas

Keksas – tai dažniausias kepinys mūsų namuose. Nes jis greitas, paprastas, skanus ir visuomet bus tinkamai suvartotas prie arbatos arba kavos puodelio 🙂

Keksas1

Reikės:

  • 240g minkšto sviesto;
  • 240g cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 400g miltų;
  • 240ml natūralaus jogurto;
  • 1 citrinos žievelės (nutarkuotos);
  • 4v.š. citrinos sulčių;
  • Žiupsnelio druskos.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame vanilę, druską, citrinos žievelę ir plakame iki vientisos masės. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Įplakame jogurtą ir likusius miltus.

Tešlą supilame į kepimo formą (jei metalinė – patepame riebalais ir pabarstome miltais) ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepame maždaug valandą.

Keksas

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one + four =