Kai po Šv. Velykų sukome galvas kur dėti tuos kietai virtus kiaušinius, šis receptas tiesiog laiku ir vietoje pasimaišė paieškos naršyklėje. Tad ir tema estiška ir kiaušiniai sunaudoti 🙂 Win win! O suintrigavo ypatingai pas estus naudojamas sviestas, skonio ypatingo neprideda, bet įdaro tekstūrai ir formai turi laaaaabai didelę reikšmę 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones toliau keliauja po Estiją 💕
Reikės:
- 3 kietai virtų kiaušinių
- 1 šaukšto minkšto sviesto
- 1 šaukšto majonezo
- 1 šaukšto neriebaus graikiško jogurto
- 1 šaukšto kaparėlių
- 1 šaukštelio rūkytos aštrios paprikos miltelių
- Druskos pagal skonį
- bazilikų ir ikrų papuošimui (nebūtina)
Kiaušinus nulupkite, perpjaukite pusiau. Trynius atsargiai išimkite. Baltymus dėkite į lėkštę, kurioje patieksite.
Trynius sutrinkite su sviestu, majonezu, jogurtu, kapotais kaparėliais, rūkyta paprika, druska.
Paruoštu įdaru įdarykite kiaušinius, puoškite bazilikais, ikrais ir šiek tiek rūkytos paprikos miltelių.