Estiški įdaryti kiaušiniai (Deviled eggs)

Kai po Šv. Velykų sukome galvas kur dėti tuos kietai virtus kiaušinius, šis receptas tiesiog laiku ir vietoje pasimaišė paieškos naršyklėje. Tad ir tema estiška ir kiaušiniai sunaudoti 🙂 Win win! O suintrigavo ypatingai pas estus naudojamas sviestas, skonio ypatingo neprideda, bet įdaro tekstūrai ir formai turi laaaaabai didelę reikšmę 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones toliau keliauja po Estiją 💕

Reikės:

  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • 1 šaukšto minkšto sviesto
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto neriebaus graikiško jogurto
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 1 šaukštelio rūkytos aštrios paprikos miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • bazilikų ir ikrų papuošimui (nebūtina)

Kiaušinus nulupkite, perpjaukite pusiau. Trynius atsargiai išimkite. Baltymus dėkite į lėkštę, kurioje patieksite.

Trynius sutrinkite su sviestu, majonezu, jogurtu, kapotais kaparėliais, rūkyta paprika, druska.

Paruoštu įdaru įdarykite kiaušinius, puoškite bazilikais, ikrais ir šiek tiek rūkytos paprikos miltelių.

Print Friendly, PDF & Email