Kai pradėjome domėtis ką gi čia valgo tie estai? Dažnai išgirdome – nieko ypatingo jie savo virtuvėje netur.
Tačiau šiandien, dėka #KarantinoSkoniuKeliones mes atradome itin gardų estišką varškės kremą, kuris dabar tikrai pagardins vaflius, blynus ar bandeles. Tap pat ir savo mėgstamos košės kiek kitokį, estišką, variantą. Jeigu mes įpratę virti miežines kruopas ir jas pabaigoje suklijuoti bulvių tarkiais, tai estai – verda stambiai supjaustytas bulves su krupomis nemaišant ir pabaigoje tik sutraiško šakute. Skonis… Toks kuris tikrai patiks net mažiems ragautojams, kurie yra bulvių mylėtojai.
Reikės:
- 500 g skustų bulvių
- 50 g stambių miežinių kruopų
- 500 ml vandens
- 50-80 g šoninės
- saujos šviežių krapų
- druskos pagal skonį
Bulves supjaustykite pakankamai stambiais gabalais. Tiesiog nesivarginkite ir perpjaukite mažesnes į keturias dalis, didesnes į 6-8. Jas užpilame vandeniu puode, užvirus pasūdome, suberiame kruopas. SVARBU – nemaišome.
Ir paliekamei virti 30-40 minučių, kol bulvės tampa birios.
Pasikepiname traškios šoninės. Susikapojame šviežių krapų.
Kai bulvės suverta, vandenį visą sugeria kruopos, nukeliame puodą nuo ugnies ir šakute sumaigome bulves. Košė paruošta 🙂
Tiekite su skrudinta šonine ir krapais. Kabinkite šaukštais ir pagal skonį su pienu arba kefyru 🙂