Tęsiame toliau @ValgėSpalvė iššūkį ir ragaujame patiekalus su cukinijomis 🙂 ši daržovė be galo tinka troškiniams, bet dar geriau greitoms salotos tiesiog namie arba į darbą. Jeigu vienas ar kitas ingredientas ne Jūsų skonio arba nėra namie, keiskite, improvizuokite, juk svarbiausia sunaudoti viską kuo šiuo metu gausus mūsų daržai…
Šis receptas gali būti ir puikus garnyras prie žuvies arba mėsos kepsnio.
Reikės:
- 2 plonų cukinijų
- 1 skardinės avinžirnių
- 1 skardinės saldžiųjų kukurūzų
- saujos plačialapių petražolių
- saujelės mėtų lapelių
- šaukšto sviesto (rekomenduojame ghee)
- druskos ir pipirų pagal skonį
Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Lupni jaunų cukinijų nereikia, bet jeigu jos nebejaunos – būtinai nulipkite.
Avirnžirnius nuplaukite po tenkančiu vandeniu, palikite nuvarvėti.
Taip pat nuo skysčio nuvarvinkite saldžiuosius kukurūzus.
Keptuvėje pakaitinkite sviestą, pakepinkite kelias minutes cukinijas, sudėkite avinržirnius, kukurūzus. Pakepkie pastoviai maišant dar kelias minutes.
Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite kapotas petražolės ir mėtas. Viską permaišykite ir salotos ar garnyras prie žuvies jau paruoštas.