Tęsiame toliau @ValgėSpalvė iššūkį ir ragaujame patiekalus su cukinijomis 🙂 Taip taip, dabar jų sezonas pačiame įkarštyje, o skinti ir mėgautis reikia būtent jaunomis plonomis cukinijomis, o ne rudenį jomis apsimetantiems „begemotukams”. Gal dauguma nemėgstate cukinijos, nes ji beskonė, tačiau – tai vienu metu ir privalumas, ir trūkumas – suteikite jai SAVO skonio 🙂
Turbūt daug girdėjote apie marinuotas cukinijas su geltonais slyvukais, jos tuomet kažkam primena ananasus sirupe. O mes išbandėme fry bulvyčių lengvesnį pakaitalą 🙂
Reikės:
- jaunų cukinijų
- kiaušinių
- mėgstamų prieskonių – rekomenduojame būtinai išbandyti įvairius mišinius, taip pat nepamirškite druskos
- migdolų miltų (jeigu neturite ir draugaujate su miltais, galite žinoma pakeisti ir kvietiniais miltais, tačiau skonisnuo migdolų tikrai bus kitoks)
Jaunas sukinijas supjaustykite storesniais šiaudeliais.
Kiaušinius išplakite su mėgstamais prieskoniais.
Cukinijų šiaudelius pamerkite į kiaušinių ir prieskonių plakinį, visas gerai apvoliokite.
Dubenyje supilkite migdolų ar kitus miltus ir viena po kitos apvoliokite lazdeles.
Apvoliotas dėkite į riebalais papurkštą skardą.
Kepkite įkaitinoje 180 °C orkaitėje 10-15 minučių, priklausomai nuo supjaustymo storumo. Skaniausia kai lengvai apskrudę.
Patiekite su tarkuotu agurku sumaišytu su graikišku jogurtu.
Tiesiog tobulas užkandis visiems 🙂