Bulgariškas mėsainis (kofte)

Bulgarijoje dažniausiai turbūt ragausite troškinius, tačiau ten taip pat rasite ir kebabus, kurie kepami tiek pailgi, tiek plokšti kaip kotletai. Kiufte reiktų tarti šį pavadinimą, po kuriuo slepiasi kokybiškos mėsos maltiniai pagardinti šviežiomis žolelėmis.

#KarantinoSkoniuKeliones tęsiasi po Bulgariją!

Reikės:

  • 500 g kokybiškos maltos mėsos (rinkitės jautieną, veršieną arba jautienos ir kiaulienos mišinį)
  • šviežių krapų
  • šviežių petražolių
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • galima pakardinti kapotu svogūnu

Žoleles smulkiai sukapokite, česnaką sutarkuokite.

Sumaišykite maltą mėsą su žolelėmis, česnaku, įberkite sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai viską išmaišykite.

Formuokite kotletukus, būtinai padaužykite smagiai delnais, kad gerai viskas suliptų.

Kepkite ant įkaitintų grotelių kepsninėje po 2 minutes kiekvieną pusę, kelias minutes palaikykite uždengtame inde.

Patiekite su duona, keptu pomidoru, graikišku jogurtu ir marinuotomis daržovėmis. Dar garnyrui tinka ryžiai, keptos paprikos, baklažanai.