Agurkų šaltsriubė (tarator)

#KarantinoSkoniuKeliones tęsiasi po Bulgariją!

Nors oras dar nelepina, bet patikėkit – greit vasara – o tuomet šią sriubą gaminame savo namuose dažnai kaip šaltibarščius. Ypač čia tinka kepinti graikiniai riešutai, kurie suteikia malonu karstelėjusį prieskonį. Tad… Добър апетит (skanaus bulgariškai 🙂 pradedam….

Reikės:

  • 1 ilgo arba 3 trumpavaisių agurkų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 puodelių tiršto graikiško tipo jogurto
  • 1 puodelio mineralinio vandens
  • 1 nubraktas arbatinis šaukštelis druskos (sriuba turi būti sūroka)
  • 1 šaukštas kapotų krapų
  • 4 dideli graikiniai riešutai
  • 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus

Agurkus galite nulupti arba galite nelupti, darykite kaip mėgstate. Sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka. Pagardinkite druska, kad išleistų skysčio, kurio neišpilkite, jis labai tiks sriubai.

Jogurtą sumaišykite su mineraliniu vandeniu, įmaišykite agurkus tarkuotus, pagardinkite krapais. Žiupsnį kitą krapų palikite papuošimui.

Sriubą būtinai atšaldykite iki patiekimo. Galima dubenį su sriubą įstatyti į kitą dubenį kupiną ledukų. Patiekiant būtina pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti skrudintais graikiniais riešutais.

Print Friendly, PDF & Email