Austriška kava pieniškoji Melange

Šią savaitę #KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Austriją. Ši šalis garsėja štrudeliu, šniceliu, spurgomis, blynais ir… viso sąrašo net nevardinsime, bet pradėkime nuo kavos 🙂 Nes būtent ji austrams reiškia ne ką mažiau nei britams arbata. Kavinėse pasirinkti galėsite iš mažiausiai 10 kavos rūšių ir, net neabejojame, kad retas užsisakys „tiesiog” kavos. Dovilė mėgsta latte, tad iškart nuskubėjo gaminti šio recepto. Dažnai austriška kava gardinama medumi 🙂 mėgstantiems pienišką kavą šis receptas tikrai patiks, o jei dar jaučiat nostalgija karšto pieno su medum skoniui – būtinai turit pasigaminti 🙂

Reikės 2 puodeliams:

  • 300 ml šaltos kavos
  • 400 ml karšto pieno
  • 2 valg. š. skysto medaus

Pieną galima išplakti su specialiu aparatu, naudoti kavos aparato pagamintą, tačiau neturint ypatingų prietaisų tikrai pavyks ir su mikseriu ir su kavinuku, kuris turi sietelį. Netikite? Tuoj parodysime 🙂

Pienas išplakamas iki putų.

Į stiklinę pilame skystą medų, ant viršaus plaktą pieną ir pabaigai kavos. Kelios minutės ir stiklinėje nusistovi kelių sluoksnių pieniška kava 🙂

Puikiai dienos pradžiai arba prie deserto 🙂

Print Friendly, PDF & Email