Argentinietiškas pagardas

Pralėkė argentinietiška savaitė ir štai mes vejamės ją savo „Chimi Churry” versija. Tai kvapnus petražolių padažas arba puikus marinatas bet kokiam kepsniui. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Argentiną 🙂

Reikės:

  • 40 g petražolių
  • 20 g kalendrų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 raudono čili pipiro
  • 1 citrinos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

Petražolės ir kalendrą nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius. Sudėkite į patogų trynimui indą, į kurį įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sudėkite šiek tiek pasmulkintą česnaką ir čili pipirą.

Jeigu mėgstate būtinai pridėkite ir svogūno.

Viską užpilkite aliejumi ir sutrinkite iki vientisos masės, mums patinka kreminė šio padažo konsistensija, kuri beto taip dar labiau tinka marinavimui. Aliejaus gal norėsis daugiau – spręskite patys pagal tirštumą.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Palikite šiek tiek pastovėti, tuomet vėl paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patiekite su kepta jautiena arba kita Jūsų mėgstama mėsa. Mes ragavome su jautienos nugarine, kurią įtrynėme pipirais, druska, apkepėme visus šonus keptuvėje ir toliau iškepėme įkaitintoje 190 °C orkaitėje kol vidinė temperatūra pasiekė 60 °C. Tuomet būtinai palaikykite uždarame inde arba suvynioje į foliją 5-10 minučių.

Jautieną pjaustykite plonais griežinėliais, užliekite padažu ir patiekite su avokado bei pomidorų salsa.

Print Friendly, PDF & Email