Antienos salotos su serbentų padažu

Mes be galo mėgstame antieną, kvapnią, traškia odele, kartais su dūmo prieskoniu, kartais be jo. Dažniausiai gaminamas patiekalas mūsų namuose yra salotos su antiena. Kaskart vis kyla tas pats klausimas – kokiu padažu pagardinti? Tam yra puikus, kvapniai aromatingas Ocal rūšies alyvuogių aliejus ir… sauja kita Jūsų mėgstamų uogų. Šį kart su serbentais. Būtinai išbandykite.

Reikės:

  • 1 anties krūtinėlės (2 gabaliukai)
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • mėgstamų salotų (špinatai, gražgarstė, sultenė, sviestinė, burokėlių lapai tiks viskas)
  • ir daržovių (rekomenduojame rinktis kuo įvairesnių spalvų)
  • kokybiško alyvuogių aliejaus
  • poros saujų šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų

Antieną pamarinuokite druska ir pipirais, įpjaukite odelę įstrižai ir palikite kelias minutes pasimarinuoti.

Salotas nuplaukite, nusausinkite.

Daržoves nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite.

Serbentus sutrinkite su 3 šaukštais aliejaus, jeigu trūksta skystumo dar įpilkite aliejaus. Pagardinkite pagal skonį druska, pipirais. Vualia! Padažas paruoštas.

Įkaitiname keptuvę be aliejaus. Keptuvėje pirma ant odelės pusės kepame antieną apie 6-7 minutes, nevartyti,šiek tiek prispausti pačioje pradžioje, kad vienodai skrustu odelė ir būtų traški. Apverčiame ir kepame iš kitos pusės dar 6-7 minutes. Išimame iš keptuvės ir paliekame pailsėti pridengę folijos lakštu lėkštėje.

Lėkštėje paserviruokite salotas, daržoves, pjaustykite pailsėjusią antieną ir… būtinai papuoškite spalvingu padažu.

Print Friendly, PDF & Email