Mes be galo mėgstame antieną, kvapnią, traškia odele, kartais su dūmo prieskoniu, kartais be jo. Dažniausiai gaminamas patiekalas mūsų namuose yra salotos su antiena. Kaskart vis kyla tas pats klausimas – kokiu padažu pagardinti? Tam yra puikus, kvapniai aromatingas Ocal rūšies alyvuogių aliejus ir… sauja kita Jūsų mėgstamų uogų. Šį kart su serbentais. Būtinai išbandykite.
Reikės:
- 1 anties krūtinėlės (2 gabaliukai)
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
- mėgstamų salotų (špinatai, gražgarstė, sultenė, sviestinė, burokėlių lapai tiks viskas)
- ir daržovių (rekomenduojame rinktis kuo įvairesnių spalvų)
- kokybiško alyvuogių aliejaus
- poros saujų šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų
Antieną pamarinuokite druska ir pipirais, įpjaukite odelę įstrižai ir palikite kelias minutes pasimarinuoti.
Salotas nuplaukite, nusausinkite.
Daržoves nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite.
Serbentus sutrinkite su 3 šaukštais aliejaus, jeigu trūksta skystumo dar įpilkite aliejaus. Pagardinkite pagal skonį druska, pipirais. Vualia! Padažas paruoštas.
Įkaitiname keptuvę be aliejaus. Keptuvėje pirma ant odelės pusės kepame antieną apie 6-7 minutes, nevartyti,šiek tiek prispausti pačioje pradžioje, kad vienodai skrustu odelė ir būtų traški. Apverčiame ir kepame iš kitos pusės dar 6-7 minutes. Išimame iš keptuvės ir paliekame pailsėti pridengę folijos lakštu lėkštėje.
Lėkštėje paserviruokite salotas, daržoves, pjaustykite pailsėjusią antieną ir… būtinai papuoškite spalvingu padažu.