Kokia ta Airijos virtuvės? Neįsivaizduojama be Guinness alaus. Su juo troškina, su juo kepa, su gamina net desertus. Mes ne išimtis, tas atnešame Jums sodrų, kvapnų ir šiek tiek karamelinio skonio jautienos troškintą kepsnį, prie kurio būtinai rekomenduojame keptas bulves 🙂
#KarantinoSkoniuKelionės po skanią Airiją 🙂
Reikės:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus + šaukštų bulvėms
- 1 didelio arba 2 mažesnių jautienos kepsnių be kaulo
- 2 saldžiųjų svogūnų
- 3 vidutinių česnako skiltelių + dar kelios bulvėms
- 300 ml Guinness alaus
- 400 g rudų kreivabūdžių
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo
- 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 8-10 raudonų bulvių
- 2 vidutinių morkų
- 1/2 puodelio vandens
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų
Įkaitintoje keptuvėje ant 1 šaukšto aliejaus apkepkite jautienos kepsnius iš visų pusių. Išimkite iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaku, kepkite maišant kol jie suminkštės. Tuomet supilkite alų, pakaitinkite kelias minutes, kol nugaruos.
Toliau sudėkite ketvirčiais pjaustytus grybus, rudąjį cukrų, Vorčesterio padažą, smulkintas morkas ir čiobrelius. Pats laikas sugrąžinti kepsnį į keptuvę.
Kai keptuvės turinys užvirs, sumažinkite šilumą ir troškinkite 2-2,5 val.
Kol mėsa troškinsis, bulves nuplaukite, supjaustykite ketvirčiai, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, česnakais trintais ir maltu peletrūnu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.