Itališkas pyragas Panettone

Kasmet Kalėdoms kepam vienokį arba kitokį pyragą… pernai kepėme itališkai kvapnų Panettone, kuriame susipina citrisinė gaiva ir razinų saldumas… Šiam pyragui reikia specialios apvalios aukštais kraštais formos, mielių jaukumo ir… būtent šiam receptui – duonkepės 🙂 Neabejoju, kad puikiausiai pavyktų net ir be jos, bet šis receptas būtent įkvėpė dažniau įjungti duonkepę prieš Kalėdas ne tik duonos kepimui, bet iš tešlos maišymui bei kildinimui 🙂 Labai patogu sekmadieniais, kai šiek tiek tinginiauti galima sau leisti daugiau – sudedi, įjungi, sulauki, padalini pusiau ir tik šast į orkaitę 🙂

Reikės:

  • 3 kiaušiniai + 2 tryniai
  • 4 v.š. naminės vanilės esensijos (arba romo)
  • 0,5 st. pieno
  • 110 g lydyto sviesto
  • citrinos
  • 0,5 a.š. druskos
  • 70 g cukraus
  • 455 g miltų
  • 2 a.š. sausų mielių
  • 150g cukatų
  • sviesto formai ištepti
  • cukraus pudros glajui

Į duonkepę sudedame lengvai paplaktus kiaušinius su cukrumi, naminę vanilės esensiją, pieną, sviestą, įtarkuojame citrinos žievelę.Toliau šalia keliauja druska, miltai sumaišyti su mielėmis.

Įjungiame tešlos maišymo ir kildinimo funkciją ir toliau mėgaujamės sekmadieniu.

Duonkepei pranešus, kad jau laikas sudėti cukatus, sudedame ir juos. Pasibaigus tešlos maišymo su kildinimu funkcijai, pasiruošiame specialias popierines kepimo formas, jas ištepame sviestu. Tešlą padaliname pusiau ir lengvai sulankstome, viršuje darome X formos įpjovimą, jį „puošiame” sviesto gabalėliu ir perkeliame į 200 karštumo orkaitę, kurioje kepame 20 minučių, poto sumažiname iki 180 laipsnių bei kepame dar 45-55 minutes, kol iškepa. Ar iškepė padės nustatyti tradicinis būdas – mediniu pagaliuku tikrinkite, jei ištrauktas pagaliukas sausas – iškepė.

Atvėsusį pyragą apliekite citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi, bei puoškite pagal nuotaiką 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 − 8 =