ech… kaip aš juos mėgstu… ir saldžius ir ne… ir vienus ir su įdarais… bet niekad niekad nebuvo drąsos iškepti…
iki vienos kulinarės blogo foto… nebeištvėriau… išsikepiau…
Šiems mažuliams reikia: 350 ml. pieno (3,2 proc.), 75 g. sviesto, 120 g. rudojo cukraus (galima ir paprasto dėt), 170 g. miltų, 3 didelių kiaušinių.
Puodelyje ištirpinam sviestą, pieną ir cukrų, kaitinant ant vidutinės ugnies kol užvirs.
Tuomet supilam miltus ir viską išmaišom, kol masė sulimpa į kamuoliuką. Palieką ją atvėsti…
Masei atvėjus įmušam po vieną kiaušinį ir gerai gerai išmaišom….
Paruoštą tešlą gabaliukais šaukšteliu arba konditerinių švirkštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įkaitintoje orkaitėjė 190°C kepam kol paviršius gražiai paruduos.
Laikas priklauso nuo sausainėlių dydžio, mažučiai iškepa per 15 min… maniškiai kepė 25 🙂
Įsipilam mėgstamos arbatos… ir mėgaujamės…