Vynuogių duona

Aš labai mėgstu Jurgitos tinklaraštį… dar labiau jos puikią knygą „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“, kuri pirmomis dienomis šiek tiek nuvylė nuotraukomis, bet diena iš dienos bandant receptus, tapo viena iš vartomiausių ir įkvepiančių 🙂 ši duona, daugelio ragauta, vadinta pyragu, jos puikios tešlos pagrindas tapo improvizuota picos bandele, ji kepta su juodomis alyvuogėmis, tačiau… kai tik parduotuvėje užmatau mėlynųjų vynuogių be kauliukų… visuomet žinau, kad namie vėl kvepės ji… salstelėjusi, pikantiška, užburianti ir… įkvepianti 🙂

Reikės:

  • 250 ml šilto vandens
  • 1,5 a.š. sausų mielių (maišyti su miltais tinkamų)
  • 1 v.š. medaus
  • 300-350 g miltų
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus (būtinai alyvuogių rekomenduoju) + dubens patepimui + pašlakstymui kepant
  • 300 g mėlynųjų vynuogių be kauliukų
  • 80 g pelėsinio sūrio
  • 1 v.š. itališkų prieskonių mišinio
  • skysto medaus šiek tiek

Mieles sumaiykite su persijotais miltais ir druska, vandenyje ištirpinkite medų.

Dideliame dubenyje sudėkite miltus, aliejų, pilkite vandens ir medaus mišinį, užminkykite tešlą, jeigu limpa pridėkite daugiau miltų (man visuomet pritrūksta). Minkykite 8 minutes, kol tešla taps elastinga ir minkšta.

Dubenį ištepkite aliejumi, sudėkite tešlą ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikte šiltai pakilti mažiausiai valandą.

Kepimo indą (naudoju 26 cm silikoninę) dugną patepkite aliejumi, tešla padalinkite į dvi dalis. Galite kočioti, tačiau aš visuomet pirštais ištampau ir nekočioju. Vieną dalį tešlos klokite kepimo inde, apdėliokite puse kiekio vynuogių, pusę kiekio sūrio ir pusę kiekio prieskonių, palaistykite medumi.

Tomet uždėkite ant pusę tešlos, sudėkite likusias vynuoges, sūrį, prieskonius, palaistykite medumi.

Kepkite 180°C  orkaitėje su ventiliatoriumi 30 minučių.

Skaniausia dar šiek tiek šilta, tačiau ne mažiau – ir atvėsusi ypač pirmas dienas.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

sixteen − 5 =