Vyndarių įkvėpti

Ar dažnai galite leisti sau prabangą… pagulėti su gera knyga lovoje ramiai arba tingiai vonioje su muilo putų kalnais? Prabanga… tikrai tas žodis tinkamiausias, kai visi esame užsukti reikalų, darbų, planų, tikslų, svajonių, pareigų ratuose… Kuriuose kartais pasijaučiame kaip voverytės, be gryno oro gurkšnio, be tylos zvimbimo, be ramaus mėgavimosi… kad ir kavos puodeliu, vyno taure… o jei dar ta fantazija su kvapnia vonia, vyno taure ir… knyga… ir čia nei žingsnio be kažko prie vyno… arba galime persikelti į kiemą, nes čia puikiai tinka į kompanija šilta saulė (jei tik aišku ne lietus už lango – kas įprasta mūsų vasaroms), o jei per karšta juk galime rasti maloniai vėsų pavėsį kur ant žolės… ir mėgautis puslapiais su ta pačia puikia kompanija 🙂

cof

Nepamenu kiek metų neskaičiau romano… apie gyvenimo dramas, meilę, melą ir jo trumpas kojas… kuriomis bėgant per gyvenimą ne vienas tiltas sugriūna, ne viena draugystė pažyra į šipulius, ne viena istorija baigiasi… taip ir neprasidėjusi… laiminga pabaiga. Nepamenu ir atostogų vasarą (nes jų niekad nebuvo, gi visuomet atostogaudavom pavasarį ir rudenį). Todėl per šias kitokias atostogas atsirado laiko knygai, vynui ir … kažkam skaniam prie vyno 🙂 nes žinant mūsų istorija, kitaip jau nebeįmanoma 🙂

Taigi apie knygą… kurios kiekvienas puslapis berods persunktas tuo sodraus raudono vyno prieskoniu, kur aprašomi gyvenimai juo aplaistyti, patiekalai juo paskaninti… Vakar stabtelėjau prie vienos parduotuvės lentynos… akys ieškojo ko nors naujo… užkliuvo už to jau taip girdėto…brunello di montalcino… vyno pavadinimo 🙂 negalėjau patikėti, kad tai kas puslapiuose skamba kaip romanas, yra tikra ir gali net paragauti. Tad skaitant šią knygą, mėgstantiems raudoną vyną, jį paragauti tikrai būtina 🙂 kad įsijausti ir patirti tikrąją dramą, netektį, paklausti savęs, o ką aš daryčiau kitaip šiomis aplinkybėmis ir… džiaugtis laiminga pabaiga 🙂 su Italijos prieskoniais… kurie yra dar viena mano gyvenimo meilė 🙂 ir įkvepiančiomis mintimis 🙂

cof

O kad knygos puslapiuose aprašomi skoniai ir potyriai nebūtų šiaip… tik popieriniai, kviečiame prie vyno taurės gardžiai užkąsti 🙂

Reikės:

  • kruasanų
  • tepamo ožkos sūrio
  • virtų arba keptų burokėlių
  • marinuotų raudonųjų paprikų
  • kepintų kedrinių pinijų

Kruasanus perpjaukite išilgai ir ištepkite abi puses ožkos sūriu.

Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais arba šiaudeliais, paprikas – juostelėmis. Sudėkite daržoves ant kruasanų, pabarstykite kepintomis kedrinėmis pinijomis ir skanaukite.

cof

cof

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × five =