Varškės blyneliai su kriaušėmis

savaitgalis… pirmas pavasario savaitgalis… už lango ridinėjasi saulute, džiūsta balos ir murzino sniego kalnai… šiandien tingiai snūduriuoti lovoje visai nesinorėjo… tad nuo ryto jau sukausi virtuvėje su nauju blyneliu receptu 🙂

 Reikės:

  • 300 gr varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 5 v.š. manų kruopų
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. cukraus
  • šiek tiek druskos 
  • 2 didesnės kriaušės

Varškę sutriname šakute su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sudedame manų kruopas. Išplakame kiaušinius. Burokine tarka sutarkuojame nuluptas kriaušes. Varškės masę sumaišome su kriaušėmis ir plaktais kiaušiniais.

Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, šaukštu formuojame storesnius blynelius (man šiek trūko tešlos tirštumo, nes varškė buvo ne sausa, tad pridėjau porą šaukštų miltų) ir kepame ant nedidelės ugnies lėtai, kad storuliukai gerai iškeptų 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + nineteen =