visuomet savaitgalį turiu vieną galvosūkį „padaryk man salotų į darbą” 🙂 šį kartą gal lėmė atostostogos, o gal lengvai užkrečiamas gaminimo virusas mūsų namuose 🙂 Mantukas pats susirado ir gamino salotas 🙂 manęs tik atbėgdavo paklaust ką kaip pjaustyt 🙂 aš prisidėjau tik naminės bagetės riekele 🙂
Salotoms reikės:
- 1 raudona paprika
- 1 geltona paprika
- 300 gr aromatinio kumpelio
- 300 gr saldžių kukurūzų
- 300 gr vyšninių pomidorų
- 100 gr tarkuoto sūrio
- 250 gr makaronų
- druskos, pipirų pagal skonį
- majonezo
- smulkintų graikiškų riešutų porą gerų saujų
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus. Nupilame šaltu vandeniu. Paprikas, kumpelį supjaustome kubeliais, pomidorus – į ketvertukus. Sumaišome viską , pagardiname prieskoniais, majonezu ir pabarstome tarkuotu sūriu. Skanaus ir lengvaus užkandžio 🙂
Bagetei reikės:
- 225 gr miltų (su minkymu prireikė šiek tiek daugiau)
- 65 gr manų kruopų
- 250 ml vandens
- 5 gr sausų mielių
- 10 gr druskos
- 1 kiaušinis
Manų kruopas palengva, maišant supilame į verdantį vandenį su druska. Paliekame išbrinkti. Miltus sumaišome su mielėmis. Kiaušini išplakame šakute.
Atvėsus manams, supilame juos ir pusė kiaušinio plakinio į miltų ir mielių mišinį, bet pastatome šiltai pridengtą, kad pakiltų.
Tešlai pakilus, suformuojame dvi bagetes ir kildiname dar ~ 1 val .
Pakilusius batoniukus aptepame likusiu kiaušinio plakiniu ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 15 min.