Ukrainietiška kopūstienė

Turbūt nesikartosime, kad Ukrainos virtuvė labai mums artima. Receptas dažnai atrodo žinomi iki skausmo. Atrodo kas čia tokio toje kopūstienėje. Ogi – sorų kruopos. Dar niekad iki šiol neteko su jomis daug gaminti, tačiau namie gulėjo nedidelis jų pakelis. Matyt parduotuvėje einant pro kruopų skyrių karantino metu užkliuvo akis prie kitokių nei įprastai gaminame 🙂 Beje ir grybai labai skaniai nustebino šioje sriuboje.

#KarantinoSkoniuKeliones po įdomią, artimą, skanią Ukrainą 🙂

Reikės 4 porcijoms:

  • 2 litrų daržovių sultinio
  • 1 morkos
  • 4 bulvių
  • 1/2 puodelio sorų kruopų
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 200 g raugintų kopūstų
  • sauja džiovintų baravykų arba kitų grybų
  • druskos ir pipirų
  • šviežių plačialapių petražolių ir krapų

Džiovintus grbus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 1-2 valandas.

Užvirkite sultinį.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į verdantį sultinį.

Soras nuplaukite po tekančiu vandeniu irgi sudėkite prie verdančių bulvių. Virkite 10 minučių.

Kol verda bulvės su kruopomis, morkas sutarkuokite burokine tarką ir pakepinkite ant aliejaus kartu su česnaku. Pridėkite mirkytus ir nuspaustus, plonai supjaustytus grybus. Kelias minutes pakepinkite ir sudėkite į puodą su bulvėmis ir kruopomis.

Sudėkite į sriubą kopūstus, užvirinkite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis, krapais ir palikite pastovėti uždengtame puoda prieį patiekiant 15 minučių.

Skanaus! Cмакуйте стравами !

Print Friendly, PDF & Email