Šokoladinis varškės pyragas

Jeigu mėgstate šokoladą… o kas jo nemėgsta sakysit? na tarkim aš… gerai, kad bent mano mylimukas jį mėgsta 🙂

Jeigu mėgstat kavą… mes abu ją mėgstam 🙂

Tuomet pasilepinkit šiuo puikiu Mukatano varškės pyragu, kurio skonis sodrus šokolado, kavos ir šiek tiek apelsininio gaivumo nuo manęs 🙂

DSC_49916Reikės:

  • 360 g šokolado skonio sausainių „Selga“
  • 160 g sviesto
  • 100 g pieniško šokolado
  • 5 valg. stiprios kavos
  • 800 g riebios varškės (Prezident tipo)
  • 2 valg. šaukštų miltų
  • 1 puodelio cukraus (puodelio talpa 250 ml)
  • 1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
  • 4 kiaušinių
  • vieno apelsino tarkuotos žievelės

DSC_49926

Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite į itin smulkius trupinius.
Puodelyje ant silpnos ugnies išlydykite sviestą. Į dubenį suberkite sausainių „miltus“, supilkite išlydytą sviestą, viską švelniai išmaišykite mediniu šaukštu (~ 3-5 min.).
Kepimo skardą ištepkite trupučiu sviesto. Geriausiai naudoti kepimo formą su nuimamais kraštais. Po to sausainių mišinį sukrėskite į kepimo skardą ir rankomis  jį išlyginkite: pyrago pagrindas turi būti plokščias.
Pyrago pagrindą valandą laikykite šaldytuve, kad visiškai atšaltų.
Puodelyje užvirinkite kavą ir sudėkite susmulkintą šokoladą. Maišydami palengva kaitinkite, kai šokoladas pradės lydytis, tuomet nukelkite nuo ugnies ir maišykite, kol šokoladas visiškai išsilydys.
Varškę su plaktuvu sumaišykite su cukrumi, miltais ir vaniliniu cukrumi. Maišykite apie 2 min. Po to įmaišykite po vieną kiaušinį. Tai turėtų užtrukti apie 3 – 4 min. Varškės masė padalinkite pusiau, vieną dalį pagardinkite apelsino žievelėmis ir padėkite į šaldytuvą, kitą sumaišykite su atvėsintu tirpintu šokoladu ir supilkite ant atvėsusio pyrago pagrindo.
Kepkite iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Atsargiai supilkite atidėtą varškės įdaro dalį su apelsinais, tolygiai paskirstykite ir kepkite dar 30 minučių. Pyragas iškeps, nors įdaras dar liks minkštas – jis sustings aušdamas. Palikite pyragą atvėsti kambario temperatūroje, po to palaikykite 4-12 valandų šaldytuve, kol gerai atvės.
Pjaustykite peiliu palaikytu po karštu vandeniu, tuomet gabalėliai puikiai atsipjaus.
DSC_49986

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Šokoladinis varškės pyragas

  1. Indrė

    Man šito reiktų DABAR 🙂

    • admin

      ooo jis deja ne iš tų kategorijos… čia ir dabar 🙂 bet verta palaukti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 5 =