Salotos pagal Ivanova

 pavasaris… akys pasiilgusios žalumos, tad visai neblogas pasirodė Kristinos Ivanovos salotų variantas, kai norisi ko nors lengvo, bet kartu sotaus 🙂

Reikės mamaždaug 4 porcijoms:

  • Vištienos krūtinėlės apie 700 gr
  • Marinatui: sojos padažo, alyvuogių aliejaus, citrinos sultys
  • Prieskonių: rozmarinų, čiobrelių, bazilikų
  •  Icebergo  salotų
  • Vyšninių pomidorų (25 vnt.)
  • Sėklų rinkinio salotoms (saulėgrąžų, moliūgo sėklų, sezamų, kedrų) ~ 25 gr.
  • 2 vnt prinokusio avokado
  • Padažui: grūdėtų garstyčių, medaus, citrinos sulčių prieskoninių žolelių, balzamiko padažo

Pirmiausia supjaustome vištienos filė norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite ją sojų padažu, lašeliu alyvuogių aliejaus ir citrinų sultimis. Šiek tiek pamarinuojame. Tuomet apibarstome vištieną rozmarinais, čiobreliais bei bazilikais ir iškepame orkaitėje arba keptuvėje be riebalų. 

Ruošiame salotas: supjaustom avokadą, suplėšo „Ledkalnio“ salotas, sudedam puseles pjaustytų vyšninių pomidorų. 

Keptuvėje be riebalų paskrudiname saulėgrąžas, moliūgų, sezamų sėklas ir kedrus.

Viską sumaišome ir apšlakstome padažu, paruoštu iš grūdėtų garstyčių, medaus, citrinos sulčių ir prieskoninių žolelių. Pabaigoje šiek tiek pašlakstome balzamiko padažo.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seventeen − ten =