Ryškus aksomas (Red Velvet)

Mano vaikystės draugė Gintarė pernai kovą šventė jubiliejų…

jojo… nuo pernai dar neįkelta kalnai receptų, todėl kolkas aš vis dar moku skolas 2017iems, bet negaliu kai kurių bandymų, bei atradimų tiesiog pamiršti… na ir nebūčiau aš… jei nesuorganizuočiau staigmenos 🙂 teko susipažinti su keletą jos draugių ir draugų, vienok visos pažintys buvo ir yra labai nuostabios ir net įkvepiančios… pvz kepti namie duoną pagal Kristinos rekomendacijas 🙂

Tačiau šį kartą aš ne apie pažintis… šis įrašas apie TORTUS, kurių šiaip nekepu, o ypač biskvitinių, o dar ryškių… nu bet ko nepadarysi dėl savo vaikystės draugytės tokios pat ryškios ir nepakartojamos kaip šis ryškus ryškus aksomas… sakau ryškus, nes Astos Saulėtos virtuvės raudonumo išgauti nepavyko, greičiau jis tamsiai raudonas, bet vienok… tikrai ryškus 🙂

Reikės:

  • Biskvitui:
  • 350 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 v.š. kakavos
  • 1 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 300 g aliejaus
  • 270 g kefyro
  • raudonų maistinių dažų (naudojau sausus miltelius) – kiekio nerašau, nes dažai labai skirtingi, dėkite po nedaug ir kaskart išmaišykite. Žinokite tik vieną, kad kepdamas jis dar patamsės, tad nepadauginkite kaip aš 🙂
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. baltojo vyno acto

Kremui:
500 g varškės skirtos kepiniams
100 g cukraus pudros
1 v.š. vanilės ekstrakto
400 g riebios plakamosios grietinėlės
tarkuotos citrinos žievelės

Sumaišykite persijotus miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
Išplakite iki vientisos masės kiaušinius, aliejų, kefyrą, maistinius dažus, vanilės ekstraktą ir baltojo vyno actą.
Sumaišykite miltų mišinį su kiaušinių plakiniu ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą supilkite į biskvito kepimo formą nuįmamais kraštais.
Kepkite iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės.
Atvėsinkite ir supjaustykite į tris lygias dalis
Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu, įtarkuokite citrinos žievelę.
Atskirai inde išplakite grietinėlę iki standžių putų. Sumaišykite su varškės mase atsargiai.
Sutepkite keptus biskvitus paruoštu kremu ir paspauskite iš viršaus, kad kremas tolygiau pasiskirstytų. Aptepkite torto viršų ir šonus.Kiekvieną sluoksnį gardinau slaptais ingredientais 🙂 džiovintomis šaltyje raudonais serbentais ir džiovintų šaltyje braškių milteliais… gaivumui 🙂

Puoškite likusiais trupiniais arba bet kuo kas Jums patinka 🙂 Palikite per naktį šaldytuve.

Dar pagaminam puokštę rožių ir į keliąąąąąąąą 🙂

AČIŪŪŪŪ už pjūvio nuotrauką Alvydui, nes jis būtų taip ir neįamžintas 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty − 7 =