Rūkytas varškės sūris

Keptas sūris jau seniai yra užkariavęs mūsų širdis, o kai Mantas užsikrėtė rūkymo manija, tuomet pamilome ir rūkytą sūrį. Vasarą jis puikus užkandis, žiemą – nostalgiškas prisiminimas apie vasarą… mmmm šis sezonas neturi nei pradžios nei pabaigos, kepti ir rūkyti galima ištisus metus 🙂

Reikės:

  • Ne mažiau kaip 22 proc. riebumo varškės sūrio
  • Mėgstamų prieskonių
  • Druskos
  • 1 v.š aliejaus

Sūrį nusausinkite.

Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir įtrinkite sūrį.

Sūrį sudėkite į folijos laivelį, palikite atvirą ir rūkykite ~ 30 minučių 130-150 karštumo uždengtame grilyje.

Skanaukite dar šiltą, atšalęs jis vėl sukietės ir puikiai tiks pjaustyti užkandžiams 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 5 =